Huis kopen zonder hypotheek

In Nederland zijn er steeds meer huizen die contant worden afbetaald en waar geen hypotheek voor wordt afgesloten. Deze stijging is op zich ook niet gek. De rentestand staat op dit moment in ons land erg laag. De hoogste spaarrente staat namelijk op een percentage van 0,55%. Wanneer je veel geld op de bank hebt staan dan heeft sparen nog steeds weinig zin. Het is daarom een verstandige keuze om te gaan investeren. Dit kan je al snel een hoger rendement opleveren.

Investeren in een woning

Je kunt je geld dan dus investeren in je eigen woning of wanneer je een groot bedrag van bijvoorbeeld 300.000 euro op de rekening hebt staan dan kun je er ook voor kiezen om een woning te kopen. Zo zijn er al verscheidene mensen en bedrijven geweest die ervoor hebben gekozen om huizen op te kopen in Amsterdam. Door het stijgen van de huizenprijzen in onze hoofdstad wordt er op deze manier sneller verdiend dan wanneer het geld op de bank staat. In Amsterdam is er namelijk een tekort aan woonruimte en verwacht wordt dat dit de komende jaren nog hard kan gaan stijgen. Dit komt doordat er veel mensen in Amsterdam willen wonen en het toerisme in de stad ook toe blijft nemen.

Waarom investeren in een woning

Wanneer je het bedrag op de bank laat staan dan haal je er na een jaar over het algemeen een veel lager rendement uit, namelijk (300.000 x 0,55 =) ÔéČ 1.650. Door het te investeren in een woning is er een veel hoger rendement te behalen. In Amsterdam zijn de huizenprijzen bijvoorbeeld in 2016 maar liefst met 21% gestegen. Niet alleen door het stijgen van de huizenprijzen, maar je kunt ook op andere manieren extra geld uit de woning verdienen. Dat kan door de woning te gaan verhuren. Zeker een woning in Amsterdam is erg gewild en is daarom gemakkelijk te verhuren. Naast dat je een woning hebt die naar verloop van tijd in waarde stijgt kun je ondertussen ook geld verdienen door het verhuren van de woning.

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *