woontrends

De nieuwste woontrends toepassen op jouw huis?

Af en toe is je woning toe aan een opfrisbeurt. Eruit met de oude meubels en accessoires en erin met banken, tafels, verlichting en woonitems volgens de laatste trends! Toch is het niet altijd eenvoudig om je woning zomaar aan te passen. Waar moet je op letten? Welke stijlen passen bij jouw woning? Welke meubels en verlichting kun je goed met elkaar combineren? Hieronder zijn enkele van de nieuwste woontrends verzameld om inspiratie te geven en ideeën om jouw woning weer helemaal up to date te maken.

Gerecyclede en duurzame meubels

Het recyclen van producten en materialen wordt steeds meer toegepast. Ook in woningen zie je steeds meer tweedehands, vintage en antieke meubels terugkomen. Naast het feit dat je een meubel een nieuw leven inblaast, geeft het ook een unieke uitstraling aan in interieur. Ga je liever niet naar een tweedehands winkel of antiekzaak, dan kun je je meubels en verlichting ook online bestellen, zoals bij https://www.lamplord.nl/nl/. Online kun je namelijk ook prima shoppen voor duurzame en gerecyclede woonitems. Combineer deze met je moderne of design meubels en je hebt een hele eigen stijl.

Terug naar vroeger

Retro, vintage en antiek zijn weer helemaal terug. De stijlen worden vaak door elkaar gehaald, maar hebben elk hun kenmerk. Zo wordt antiek gebruikt voor meubels van honderd jaar en ouder, vintage voor items tussen vijfentwintig en honderd jaar en is retro een namaak van ouderwetse woonitems.  Welke variant je ook kiest, ze geven allemaal het gevoel weer even terug in de tijd te gaan. Bovendien zorgen deze stijlen ook voor warmte in huis door de kleuren, natuurlijke materialen en ronde vormen.

De natuur in huis

Met zoveel mensen die in steden wonen, is de behoefte aan natuur en groen groot. Daardoor worden natuurlijke materialen, kleuren en vormen steeds meer gebruikt in interieurs. Denk bijvoorbeeld aan een houten bank waarin de stam of takken nog herkenbaar zijn. Of een lamp gemaakt met een rieten kap. Materialen zoals hout en bamboe worden bijvoorbeeld gecombineerd met steen of linnen. Een fijne mix van natuurlijke materialen. Het mooie van een natuurlijke woonstijl is dat het veel sfeer in huis brengt, maar daarnaast ook rust uitstraalt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Shares