woningterkort

Een oplossing voor het woningtekort

Nederland komt op het moment bijna een miljoen woningen te kort. Dit resulteert in hoge huizenprijzen en starters die maar niet aan een huis kunnen komen. Als oplossing hiervoor worden er veel nieuwe huizen gebouwd. Dit is een goede zaak, maar er is een andere oplossing die ook zeker bij zal dragen aan een vermindering van het woningtekort. Deze oplossing is de transformatie van vastgoed. Leegstaande panden kunnen worden omgebouwd naar woonplaats, wat resulteert in een stijging van het aantal beschikbare woningen, zonder dat er nieuwe woningen bijgebouwd hoeven te worden. In deze blog alles wat je moet weten over de transformatie van vastgoed!

Soorten leegstaande panden

Er zijn veel verschillende soorten leegstaande panden. Denk bijvoorbeeld aan het verbouwen van leegstaande kantoorpanden tot studentenhuizen, of de transformatie van een leegstaand kerkgebouw naar een woning. Ook wordt regelmatig aan oude schoolgebouwen een nieuwe bestemming gegeven. De transformatie van vastgoed levert vaak unieke woningen of kantoren op, wat ook een voordeel is. 

Doelgroepen

De doelgroepen voor de herbestemming van leegstaande panden zijn erg divers. Je kunt hierbij denken aan studenten, starters, maar ook de huizenzoekers in een hoger segment. Voor studenten worden vaak de wat grotere kantoorgebouwen getransformeerd naar studentenwoningen. Ook starters kunnen een appartement vinden in een leegstaand gebouw. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een opgeknapt voormalig bejaardentehuis. Voor de huizenzoekers in het hogere segment biedt de transformatie van vastgoed ook mooie kansen. Zij kunnen hierdoor namelijk in een uniek huis wonen, bijvoorbeeld in een voormalige fabriek, kerk of boerderij. 

Duurzaamheid

De transformatie van vastgoed is een oplossing voor het woningtekort, maar is hiernaast ook een duurzame woonoptie. Er wordt namelijk voorkomen dat een gebouw wordt gesloopt, en tijdens de transformatie wordt veel materiaal hergebruikt. De transformatie van vastgoed is ook een mooi moment om duurzame initiatieven toe te passen in de nieuwe bestemming van het gebouw. Zo kan de nieuwe woning bijvoorbeeld energieneutraal worden gemaakt. 

De transformatie van vastgoed brengt dus veel voordelen met zich mee. Het is zeker aan te raden om op zoek te gaan naar meer informatie. Wie weet woon jij over een paar jaar ook in een getransformeerde woning!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Shares