Stadskoerier

Tips om de verhuiskosten zo laag mogelijk te houden

Er is vaak best wat geld gemoeid met een verhuizing. Door jezelf goed voor te bereiden en met een duidelijke planning te werken kun je jezelf een hoop ellende besparen. Met bepaalde keuzes kun je ook de kosten voor een verhuizing flink verminderen. Door een verhuiswagen bijvoorbeeld efficiënt in te richten hoeft de chauffeur minder vaak heen en weer te tijden. Elk ritje extra die de chauffeur moet maken, kost extra geld. Hieronder volgen tips voor een goedkope verhuizing!

De juiste voorbereiding

Het begint allemaal met een goede voorbereiding. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je precies weet wat je in huis hebt staan. Het handigst is wanneer je een lijst maakt met alle spullen die verhuisd moeten worden. Vervolgens deel je deze spullen in. Zo is het bijvoorbeeld slim om glazen bij kleding in te stoppen. Op deze manier bespaar je ruimte en weet je zeker dat de glazen zonder gebreken bij het nieuwe huis aankomen. Er zijn bepaalde spullen die je prima met eigen vervoer naar het nieuwe huis kan brengen. Hier bespaar je flink wat geld mee aangezien een verhuiswagen huren niet goedkoop is.

Verhuistools kopen

verpakkingWanneer je gaat verhuizen heb je verschillende tools nodig. Denk bijvoorbeeld aan verhuisdozen of een verhuiswagen. Bepaalde spullen zoals verhuisdozen koop je, terwijl je een verhuislift huurt. Wees er op tijd bij en vergelijk verschillende prijzen. Vraag bij verschillende verhuisbedrijven een offerte aan om te kijken waar je het goedkoopst uit bent. Let daarbij niet teveel op de kleintjes. Uiteindelijk wil je ook dat jouw spullen zonder poespas bij het nieuwe onderkomen arriveren.

Wel of geen verhuisbedrijf inhuren?

Ondanks dat een verhuisbedrijf inhuren geld kost, is het toch raadzaam om van de diensten van een verhuisbedrijf gebruik te maken. Het voordeel van een verhuisbedrijf is dat zij de juiste middelen hebben om alle spullen over te verhuizen. Daarbij bespaar je jezelf een hoop stress door niet alles zelf te doen. Mochten er dingen fout gaan, dan ben je vaak ook nog verzekerd ook. Wanneer je weinig spullen hebt is het vaak interessanter om de verhuizing zelf te regelen. In dit geval is het handig om een aanhangwagen te lenen of te huren. Hier kun je de grotere items zoals een bankstel eenvoudig vervoeren. Wel is het belangrijk dat je alles goed vastmaakt met spanbanden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Shares