De waarde van een bouwkundige keuring aanvragen

Wat is nou de toegevoegde waarde van een bouwkundige keuring aanvragen? Ten eerste is het zo dat de verkopende partij verplicht is aan de koper om voldoende informatie over de woning te geven aan de koper. Hierbij mag de koper niet worden opgelicht of voorgelogen. Door een bouwkundige keuring heeft de kopende partij voldoende informatie over de staat van de woning. Op basis van transparantie en voldoende informatie is het mogelijk om tot een keuze te komen waarbij je de beste investering doet. Verder kan je bij een woning uitkomen waar jij nog jaren samen met jouw familie in kan leven.

Woning als investering

Het kopen van een woning kan immers ook een waardevolle investering zijn voor jou. Denk hierbij maar eens aan het feit dat de prijs van de woningen de afgelopen jaren enorm is gestegen. Door het aflossen van een woning bouw je verder eigen vermogen op, wat zeer waardevol kan zijn richting de toekomst. Daarom willen vele mensen een huis kopen, echter zijn de prijzen van woningen momenteel erg hoog. Door de woningcrises zijn de prijzen opgelopen en misschien dat dit over tien jaar anders is. Als de prijzen van woningen tien jaar later veel lager zijn dan heb jij eigen vermogen verloren. Dit wil je natuurlijk voorkomen.

Het rapport opstellen voor beide partijen

Als je kiest voor het aanvragen van een bouwkundige keuring dan wordt een rapport opgesteld waar beide partijen wat aan zullen hebben. Door middel van het rapport weet de verkopende partij bijvoorbeeld wat de prijs is waarmee de woning verkocht kan worden. Voor de kopende partij geldt dat naast het bepalen van de marktwaarde die de woning heeft het tevens mogelijk is om informatie te krijgen over de kwaliteit van de woning. De staat van de woning heeft invloed op de waarde van het huis over tien jaar.

Constructie van de woning

Indien een bouwkundige keuring wordt uitgevoerd zal hierin gekeken worden naar de constructie van de woning. Hoe is de woning die jij wilt kopen bijvoorbeeld gebouwd? Als de constructie van de woning vrij stevig is dan is hiermee de kans groot dat richting de toekomst de woning nog steeds veel geld waard is. Verder voorkom je bij een stevige constructie van de woning dat jij veel zal moeten klussen om ervoor te zorgen dat de woning niet beschadigd raakt. Door middel van het rapport weet je voortaan de sterke en zwakke punten van een woning en is het mogelijk om op basis hiervan de prijs van een woning in te schatten.

Keuzevrijheid

Uiteindelijk heb jij als individu de mogelijkheid om zelf te kiezen welke woning jij gaat kopen. Hierbij kan je verschillende opties afgaan en verschillende keuzes vergelijken met elkaar. In de vergelijking tussen woningen die jij maakt is het belangrijk om te kijken naar de prijs die gevraagd wordt. Verder gaat het om de constructie en de kwaliteit van woningen. Door een bouwkundige keuring aan te vragen en een rapport op te stellen kan je de woningen tevens vergelijken met elkaar op basis van kwaliteit. 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Shares