executieverkoop huis

Hoe je een executieverkoop van je huis kunt voorkomen

Een executieverkoop van je huis kan een angstaanjagende ervaring zijn. Het goede nieuws is dat er manieren zijn om deze situatie te voorkomen en je huis te behouden. We nemen je graag mee door enkele stappen en tips om een executieverkoop te vermijden en je financiële stabiliteit te behouden.

Wat is een executieverkoop?

Een executieverkoop wordt ook wel een gedwongen verkoop of veiling verkoop genoemd. Het is een juridische procedure waarbij een huis of ander onroerend goed wordt verkocht om schulden van de eigenaar af te lossen. Een executieverkoop vindt meestal plaats wanneer de eigenaar van het onroerend goed niet in staat is om aan zijn financiële verplichtingen te voldoen, meestal in verband met een hypotheekschuld.

De eerste stappen ondernemen

Om grote veranderingen te voorkomen, is het belangrijk om op tijd stappen te nemen. De eerste stappen zijn nog makkelijk te ondernemen en kunnen voorkomen dat het probleem ernstiger wordt. Voordat je actie onderneemt, is het essentieel om de oorzaken van je financiële problemen te begrijpen. Dit kan variëren van verlies van werk, tot medische kosten vanwege een ziekte, tot een relatiebreuk. Identificeer de onderliggende problemen en stel een plan op om ze aan te pakken. Zodra je merkt dat je moeite hebt om aan je betalingsverplichtingen te voldoen, is het raadzaam om contact op te nemen met je hypotheekverstrekker. Bespreek je situatie openlijk en eerlijk. Ze kunnen mogelijk opties aanbieden, zoals herfinanciering, betalingsregelingen of tijdelijke verlichting. Dit kan al een hoop schelen.

Verkoop je huis vrijwillig

Wanneer bovenstaande stappen niet hebben geholpen en je nog steeds moeite hebt om aan je betalingsverplichtingen te voldoen, moeten er helaas grotere stappen worden genomen. Overweeg om je huis vrijwillig te verkopen voordat de veiling plaatsvindt. Omdat een executieverkoop vaak minder oplevert dan een reguliere verkoop, blijf je als verkoper vaak alsnog met een schuld zitten. Door je woning vrijwillig te verkopen, voorkom je dit probleem en kun je deze overgebleven schuld minimaliseren. Om er zeker van te zijn dat je huis snel verkocht raakt, kan het slim zijn om een huizenopkoper in te schakelen. Binnen drie werkdagen laat een huizenopkoper al weten of ze interesse hebben in je huis, waarna het proces in gang wordt gezet. Via een huizenopkoper bespaar je ook nog eens makelaarskosten. Om deze redenen is een huizenopkoper vaak de beste manier om een executieverkoop te voorkomen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Shares