Woning kopen verkopen tips

Hoe (ver)koop je een woning?

Je wilt een woning kopen alleen je weet niet waar je moet beginnen, omdat er veel meer bij komt kijken dan alleen bezichtigingen. Daarnaast moet je jouw eigen woning ook nog is verkopen en klaarmaken voor de grote verhuizing. 

Woning kopen

Als eerste is het van belang dat je een nieuwe woning hebt voordat je echt kan gaan verhuizen. Daarom moet je een wensenlijstje maken zodat je een idee krijgt naar wat voor soort  woning je op zoek bent. Zo kan je een aantal woningen uitkiezen die je wilt gaan bezichtigen. Daarnaast is het belangrijk om te weten wat je budget is en wat voor hypotheek je kan afsluiten. Verder kan je eventueel ook gaan bieden op een woning daarbij kan je gebruik maken van een aankoopmakelaar. Als je bod eenmaal is geaccepteerd dan wordt er een voorlopig koopcontract opgesteld. Je moet ervoor zorgen dat er ontbindende voorwaarden worden opgenomen. Als het dan bijvoorbeeld niet lukt met de hypotheek dan kan je gratis onder de koop uitkomen. Verder is het belangrijk om je documenten goed bij te houden en te verzamelen. Dat scheelt je uiteindelijk veel tijd.

Tips met bezichtigingen

Als je eenmaal gaat bezichtigen is het van belang om van tevoren voorwerk te doen, zo kom je niet voor verrassingen en teleurstellingen te staan. Daarbij is het belangrijk om vooruit kijken voor als je bijvoorbeeld gezinsuitbreiding wilt of juist niet. Als je eenmaal op bezichtiging gaat dan kan je ook gelijk de buurt verkennen zodat je jezelf kan inbeelden er eventueel te wonen. Verder moet je je niet laten afleiden door allerlei verkooptrucs en vooral op je gevoel richten. Ook is het zeker van belang om een tweede keer bij een huis te gaan kijken en dan familie en vrienden mee te nemen. Die kijken er kritischer naar dan jij.

Woning verkopenVerder moet je natuurlijk je woning gaan verkopen. Je kan daarbij gebruik maken van een makelaar. Voorbeeld van een makelaar is Ludo van der Eijken. Daarnaast moet je natuurlijk je woning verkoopklaar maken voor de bezichtigingen. Daarbij is het van belang dat je je woning nauwkeurig opruimt en schoonmaakt. Ook is het belangrijk dat je persoonlijke spullen zoals foto’s weghaalt. Om extra service te leveren kan je een architect bouwtekeningen van het huis laten maken. Zo weten de toekomstige bewoners precies hoe ze de kamers kunnen indelen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Shares