Huis bezichtigen tips

Tips bij het bezichtigen van een huis

Ben je momenteel op huizenjacht en heb je binnenkort je eerste bezichtigingen met de makelaar uit Zundert op de agenda staan. Dan is het natuurlijk wel belangrijk dat je exact weet waar je op moet letten. We geven daarom in dit artikel een aantal tips voor het bezichtigen van een huis.

Vertrouw op je gevoel 

Bij het bezichtigen van een huis is het voornamelijk belangrijk dat je op je gevoel vertrouwt. Wanneer dit niet goed aanvoelt is de kans ook groot dat je er niet prettig zult wonen. Mocht je iets niet vertrouwen vraag het dan ook zeker na of zorg ervoor dat het slecht gevoel kan worden weggenomen. Vertrouw hierin niet altijd op de verkoopmakelaar, want deze zal altijd alles doen om het huis proberen te verkopen.

Doe een rondje rondom het huis

Tijdens het bezichtigen kan het ook nooit kwaad om een rondje rondom de woning te doen. Let hierbij goed op de staat van de woning aan de buitenkant zijn er dingen die momenteel aan het rotten zijn? Dat zijn allemaal dingen die je in overweging dient te nemen voor het kopen van het huis. Neem daarnaast ook maar eens een goed kijkje in de tuin. Hoe groot is deze nu daadwerkelijk of kijk eens goed of je voldoende privacy hebt als je lekker in de tuin ligt te zonnen of kunnen de buren zo overal naar binnen kijken. 

Controleer hoe lang het huis te koop staat

Wanneer je het huis gaat bezichtigen kun je wellicht ook achterhalen hoe lang het huis al te koop staat. Wellicht staat het huis al een tijdje te koop en kun je dit gebruiken om de verkopende partij te overtuigen om je bod aan te nemen. Je kunt ook navragen waarom de woning dan al zo lang te koop staat is. Was de vraagprijs te hoog of wilden ze eerst niet echt van af? Hoe lang wonen de huidige bewoners al in de woning? Op het moment dat ze er maar kort gewoond hebben, bestaat de kans natuurlijk dat de woning niet bevallen is. Het zou zonde zijn om dezelfde fout te maken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Shares