salarispakket

Tendermanagement

Tendermanagement heeft te maken met de begeleiding van bedrijven die overheidsopdrachten uit willen voeren. De overheid zal zelf nooit bedrijven benaderen om grote projecten te realiseren. In plaats daarvan wordt er een aanbesteding uitgeschreven, om te zorgen voor eerlijke concurrentie. Het gaat daarbij om veel geld per project, soms zelfs miljarden. Bedrijven kunnen inschrijven op die aanbesteding om het hele project of een deel van het project uit te voeren. Uit de bedrijven die op project hebben ingeschreven wordt op basis van beoordelingscriteria een winnaar geselecteerd.

Professionele begeleiding

Het reageren en inschrijven op een Europese aanbesteding is een ingewikkeld proces. Bedrijven die dit vaak doen krijgen daar op den duur wel de nodige kennis en ervaring in, maar toch kan het de moeite waard zijn om specialisten in te huren voor het tendermanagement. Het doel daarvan is de inschrijving zo vorm te geven dat het bedrijf de aanbesteding gegund krijgt. Dat kan best lastig zijn, want de concurrentie is groot. Je hebt vaak te maken met tientallen concurrerende bedrijven.

Kwaliteit is niet voldoende

Bedrijven doen er alles aan om producten en diensten te leveren van topkwaliteit. Toch is dat bij aanbestedingen niet voldoende om te winnen. Je moet ook in staat zijn om de opdrachtgever te overtuigen van de kwaliteit van jouw producten. Opdrachtgevers zijn echter op zoek naar meerwaarde in een aanbesteding. Het is de kunst om jouw kwaliteiten als bedrijf te presenteren als oplossing, die voor de meeste meerwaarde zorgt. Door je te laten begeleiden door adviseurs met kennis en ervaring is de kans dat dit lukt groter.

Twee vormen van begeleiding

Tendermanagement bestaat er in twee vormen. Het hangt van je bedrijf af welke soort voor jou interessant is. Als je af en toe meedoet aan een aanbesteding kun je je op projectbasis voor individuele inschrijvingen laten begeleiden. Als je bedrijf regelmatig inschrijft op aanbestedingen is het handiger als je altijd een team klaar hebt staan om je te begeleiden. Dit is te vergelijken met een externe afdeling van je bedrijf, die precies weet wat je sterke en zwakke punten zijn, en altijd beschikbaar is voor advies en begeleiding.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Shares