beton

Beton ciré, een interessante keuze voor jouw naadloze vloer

Naadloze vloeren zijn de voorbije jaren in een razendsnel tempo heel wat populairder geworden. Dat geldt voor bijvoorbeeld gietvloeren en betonvloeren, maar zeker ook voor het zogenaamde beton ciré. Ontzettend veel mensen zijn dan ook zeker te vinden voor de interessante voordelen die er aan deze keuze voor dit type vloer verbonden zijn. Geldt dat stiekem ook wel voor jou? Zou je dan ook graag meer te weten willen komen over deze mogelijkheid om in jouw huis een strakke vloer te kunnen realiseren? Dan is het zonder meer de moeite waard om verder te blijven lezen.

Wat is beton ciré? 

Laat ons om te beginnen even kijken naar wat beton ciré nu precies is. Het gaat hierbij om een waterdicht betonstuc welke al meer dan 25 jaar in Frankrijk wordt gebruikt. Daar is het onder meer zeer populair in badkamers. In eerste instantie werd ervoor gekozen om dit materiaal waterdicht te houden met behulp van olie of was. Tegenwoordig is dat echter niet langer het geval. Tegenwoordig wordt er daarvoor dan ook gebruik gemaakt van permanente systemen. Dit zorgt ervoor dat de beton ciré in vergelijking met vroeger nog eenvoudiger te onderhouden is.

In eerste instantie was het zo dat voor dit materiaal geldt dat ze alleen maar in de typische betonkleur kon worden gerealiseerd. Dat zorgde er echter in de praktijk voor dat heel wat mensen er maar weinig voor voelden om hun vloer zo te laten realiseren. Tegenwoordig is dat wel even anders. Door de toevoeging van kleurstof is het dan ook mogelijk om deze vloer in de meest uiteenlopende kleuren of stijlen uit te voeren. Heb je dus met andere woorden een specifieke kleur in gedachten voor jouw vloer? Dan is dat bij de keuze voor dit materiaal geen enkel probleem! 

Aan te brengen op tal van verschillende ondergronden

Een vloer vervaardigd uit beton ciré kan worden aangebracht op heel veel verschillende ondergronden. Dat zorgt er in de praktijk voor dat ze in heel wat verschillende situaties kan worden toegepast. Zo is het mogelijk om dit materiaal aan te brengen op pleisterwerk, maar kan je ze ook op bakstenen of zelfs op een gewone, kale ondergrond aanbrengen. Hoe dan ook mag het duidelijk zijn dat de keuze voor dit type vloer ontzettend interessant kan zijn. Dat omwille van een zeer groot aantal sterk uiteenlopende redenen. Bovendien hebben we het mogelijks belangrijkste voordeel nog niet eens voor je opgenomen. Daar gaan we dan nu verandering in brengen. 

Het schoonmaken van je vloer was nog nooit zo eenvoudig!

De keuze voor een vloer van beton ciré wordt in de praktijk natuurlijk ook zeer vaak gemaakt omwille van het feit dat je erbij kan rekenen op zeer onderhoudsvriendelijke eigenschappen. Het schoonmaken van een vloer met naden of voegen brengt in de praktijk niet zelden behoorlijk  wat frustraties met zich mee. Dit niet in het minst omdat het ontzettend veel tijd en moeite kost. Gelukkig hoeft dat niet altijd het geval te zijn, integendeel. Indien je kiest voor een naadloze vloer zoals met behulp van dit materiaal kan je een gietvloer van gietvloerbedrijf G-vloeren schoonmaken in een handomdraai zijn gebeurd. 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Shares