zonnepanelen

Manieren om zonnepanelen te financieren

Zonnepanelen op het dak leggen is eigenlijk wel een must tegenwoordig. Het is een belangrijke manier om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. Het is wel zo dat dit een flinke investering vergt. Natuurlijk helpt het dat je de zonnepanelen subsidies kan aanvragen. Daarnaast is het ook goed om te weten hoe je ze verder kan verzorgen.

1. Meefinancieren in de hypotheek

Het kan een optie zijn om de hypotheek te verhogen. Dit kan natuurlijk alleen onder bepaalde voorwaarden. Je hebt de juiste mate van inkomen nodig en de totale hypotheek mag maximaal 106% van de woningwaarde zijn. Zo heb je precies wat je nodig hebt om toch de zonnepanelen op het dak te kunnen leggen.

2. De juiste leningen afsluiten

Wanneer je op de website van Zonduurzaam kijkt, dan vind je allerlei tips voor mogelijkheden om aan financiering te komen. Zo kan je bijvoorbeeld kijken naar de verschillende soorten leningen die er zijn. De overheid biedt bijvoorbeeld de Energiebespaarlening aan om duurzame investeringen mee te doen. Die kan je zo lang laten duren als je wilt en je kan 75% ervan voor zonnepanelen gebruiken.

3. Leningen voor duurzaamheid

Een andere optie die je hebt is de lening van de gemeente. Al is dit niet overal mogelijk. Wel is in veel gemeenten de mogelijkheid om voor de duurzaamheidslening te gaan aanwezig. Zo kan je tegen een extra lage rente lenen om verduurzamende maatregelen aan huis te nemen. Het is wel zo dat regels per gemeente verschillen.

4. De juiste subsidies

Er zijn ook subsidies te krijgen voor zonnepanelen. Die kan je per gemeente bekijken. De mogelijkheden zijn dan ook heel divers. Wat wel belangrijk is om te beseffen als het om een subsidie gaat, is dat je er altijd slechts een deel van de aanschaf van zonnepanelen mee kan financieren bij aankoop.

5. Huren of huurkoop

Wanneer de zonnepanelen eigenlijk te duur voor je zijn, dan is er natuurlijk ook nog een alternatief. Je kan ze ook huren. Of je kiest voor huurkoop, waarbij je een maandelijks huurbedrag betaalt en aan het eind van de termijn de zonnepanelen hebt afbetaald.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Shares