Makelaar vinden kan lastig zijn

Een makelaar kiezen kan lastig zijn.

Het besluit is definitief genomen. U gaat verhuizen. Naast het kopen van een nieuw huis zal ook uw oude woning moeten worden verkocht. Een makelaar kiezen kan lastig zijn. Vooral gezien de keuze zo groot is. Wat voor soort makelaar wilt u? Waar moet een makelaar volgens u aan voldoen? Welke aanpak van verkopen past bij u? Wat kan de makelaar u nog meer bieden dan alleen een bord in te tuin plaatsen? Dit zijn maar enkele van de vele vragen die bij de keuze van een makelaar komen kijken.

Wilt u uw huis verkopen in Rosmalen?

U woont in Rosmalen of de omgeving en wilt uw woning verkopen. U wilt natuurlijk dat dit snel en soepel verloopt. Maar welke Makelaar in Rosmalen gaat u inschakelen? Verbreed uw horizon. Ga niet direct naar de makelaar die uw huidige woning aan u heeft verkocht. Stel een lijst samen van criteria waar een makelaar aan moet voldoen volgens u. Vraag advies aan vrienden of familie. Welke makelaar bevelen zij aan? Als u dit heeft gedaan is het tijd om wat grondiger naar de makelaar te kijken. Kijk hierbij naar welk gevoel de makelaar u geeft en hoe zij zich presenteren. Houdt hier ook uw lijst met criteria erbij.

Hoe vindt u de juiste makelaar in Rosmalen?

Na het onderzoek zullen veel makelaren zijn afgevallen. Met degene die zijn overgebleven kunt u een vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen. Tijdens dit gesprek zal de makelaar zich presenteren. En kunnen vragen, bijvoorbeeld welke kosten u kan verwachten of wat voor vraagprijs de makelaar op uw huis zou zetten, worden beantwoord. Een goede makelaar zal tijdens maar ook na het gesprek het verschil maken. Volg tijdens het kiezen van een makelaar altijd uw gevoel. U moet veel contact onderhouden met uw makelaar en het is belangrijk dat er een klik is en u zich comfortabel voelt tijdens het hele verkoopproces.

Handige tips om uw huis te verkopen.

Een goede makelaar zal zoveel mogelijk lasten van u ontnemen en alles zorgvuldig voor u regelen. Echter zijn er enkele aspecten die u zelf ook kan meenemen tijdens de verkoop. Een goede eerste indruk en een accurate vraagprijs zijn de twee belangrijkste aspecten hiervan. Een te hoge vraagprijs is nog altijd een van de voornaamste redenen dat huizen te koop blijven staan. Bekijk dus samen met uw makelaar wat uw huis waard is en wat een goede vraagprijs is. Verder is een goede eerste indruk door professionele foto’s essentieel. Dit is het eerste dat potentiele kopers van uw woning zien. Hoe enthousiaster de potentiele koper, hoe meer kans op een bezichtiging. En dus hoe meer kans dat u uw woning (snel) verkoopt. Veel makelaars bieden ook fotografie en taxatie aan.

Heeft u geen idee waar u moet beginnen?

Het is begrijpelijk dat u geen idee heeft waar u moet beginnen. Vooral als dit de eerste keer is dat u uw woning verkoopt. Hier kunnen ervaringen van oud verkopers een groot aandeel in spelen. Als u via Google op de zoekterm ‘Huis verkopen Rosmalen’ zoekt zal u voldoende reviews vinden. Mocht u hierna nog twijfelen kunt u altijd een afspraak maken met een woningadviseur. Zij zullen samen met u kijken naar makelaren die voor u geschikt zijn.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Shares