Huurwoning verhuren noordwijk

Je koopwoning verhuren in Noordwijk

Noordwijk heeft een strategische ligging in de Randstad. Het bevindt zich vlakbij de grote steden, maar de woningen zijn een stuk betaalbaarder dan in het centrum. Wellicht ben jij net verhuisd, maar zit je nog met je oude woning, omdat het maar niet verkocht wordt. Dat betekent ook dat je met dubbele lasten zit en dit kan maandelijks heel wat kosten. Daarom kan het een slim idee zijn om je woning in Noordwijk te gaan verhuren voor bijvoorbeeld een bepaalde tijd of totdat je oude woning verkocht is.

Hoe verhuur ik mijn woning

Je wilt je huis in Noordwijk verhuren, omdat het nog niet verkocht is, terwijl jij al een ruime tijd in je nieuwe huis woont. Dan is het slim om te weten hoe je dit precies aanpakt. Het is namelijk een heel proces en je kan je woning niet zomaar gaan verhuren. Je hebt hiervoor onder andere toestemming nodig van de hypotheekverstrekker. Dit is de bank waarvan jij het geld hebt geleend om het koophuis in eerste instantie aan te schaffen. Als zij je toestemming verlenen, dan moet je ook nog naar de gemeente om een vergunning aan te vragen. Met deze vergunning kan je je woning vervolgens verhuren.

Verhuren via de makelaar

Het is mogelijk om op eigen houtje je woning te verhuren zonder hiervoor een makelaar in te schakelen. Echter moet je hiervoor wel een groot netwerk hebben en weten waar je mee bezig bent. In de meeste gevallen is het daarom verstandiger om een makelaar in te schakelen. De makelaar heeft een groot netwerk en weet bovendien waar hij mee bezig is. Hij kan je helpen met het regelen van belangrijke zaken zoals de woning aanbieden, een huurprijs bepalen en een huurcontract opstellen.

De juiste huurder

Iedereen heeft andere wensen bij een huurder. De een wil zijn woning graag als aparte kamers verhuren aan studenten, terwijl een ander hier totaal niet op zit te wachten. Bedenk voor jezelf aan wie je de woning graag wilt verhuren. Je wilt natuurlijk later geen problemen krijgen met de potentiele huurder en daarnaast is het belangrijk dat de opgestelde regels door beide partijen worden nagestreefd. Een betrouwbare huurder is in dat geval zeker een must. Je kan er daarom voor kiezen om bijvoorbeeld zelf aanwezig te zijn bij de bezichtigingen, zodat je kennis kunt maken met de aanstaande huurder.

Verhuren aan expats

Je hebt er misschien wel eens van gehoord: expats. Steeds meer particulieren kiezen ervoor om hun woning gemeubileerd te verhuren aan deze hoogopgeleide mensen. Dit zijn mensen die vanuit het buitenland tijdelijk naar Nederland komen om hier werkzaamheden te verrichten. Ze hebben een vast inkomen en zijn daarom in staat om de huur netjes te betalen. Deze expats blijven meestal van een periode van 6 maanden tot een jaar. Het is dus ideaal wanneer je woning ook nog te koop staat. Daarnaast ziet een gemeubileerd huis er ook veel netter uit. Noordwijk is een goede locatie voor expats, omdat het zich vlak bij de Randstad bevindt.

Meer informatie is te vinden op Premiumhousing.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Shares