Oude Rijn

Waarom je prachtig kunt wonen in de Randstad in Alphen aan den Rijn.

Alphen aan den Rijn is een moderne, zeer rustig en bedaarde stad van zo’n 70.000 inwoners met een dorps karakter. Het ligt centraal tussen de grote steden in het veenweidegebied Groene Hart en heeft voldoende voorzieningen.

De stad is mede bekend om het vogelpark Avifauna, het Archeon en het recreatiepark Zegersloot.

De gemeente Alphen aan den Rijn bestaat uit een aantal kernen, waaronder Hazerswoude, Boskoop en Koudekerk aan den Rijn.

De stad is door de kindvriendelijke wijken ideaal voor families. 

Oude Rijn

Dwars door Alphen aan den Rijn stroomt de Oude Rijn, die Leiden met Utrecht verbindt, waardoor de stad vele fraaie bruggen heeft. Mede hierdoor zie je in Alphen aan den Rijn ook her en der watersport. Via Utrecht vaar je zo het IJsselmeer op.

Door investeringen van grote bedrijven en ontwikkelaars is het inwonersaantal de laatste jaren explosief gegroeid. Er hebben zich veel bedrijven gevestigd en er zijn veel woningen gebouwd.

Oude Rijn

Aan beide kanten van de Oude Rijn vind je de uitgebreide winkelstraten met terrasjes en restaurants die bij een stad horen.

Bezienswaardigheden in Alphen aan den Rijn

De Korenmolen De Eendracht, gebouwd in 1752, is een van de bekendste monumenten van Alphen aan den Rijn. De molen heeft tot 1955 nog gewerkt en is elke zaterdag voor publiek open.

De diverse kerken als de Sint-Bonifatius, de Adventskerk en de Oudshoornse kerk zijn zeer zeker een bezoekje waard.

Verder is het eerder genoemde Vogelpark Avifauna, in 1950 opgericht en eigendom van het Van der Valk Concern. Een vogelpark met vele vijvers en een restaurant met speeltuin. De Archeon is een themapark over het verleden van Nederland met replica’s van gebouwen uit de oudheid. 

Voor gezinnen

Nieuwbouwwoning Alphen aan den Rijn

Voor gezinnen die overwegen naar Alphen aan den Rijn te verhuizen is het goed te weten dat er op het gebied van onderwijs een grote keuze is. Van vmbo tot vwo kun je terecht op verschillende colleges. Er is ruimte  genoeg voor je kinderen om te spelen en zichzelf te ontwikkelen, en werk je zelf in één van de grote steden in de randstad, je woont in Alphen aan den Rijn: je woont centraal tussen de grote steden.

Daarom kun je wél prachtig wonen in de Randstad en wel in de nieuwbouw in Alphen aan den Rijn.

Werk je in de randstad en wil je niet te veel reistijd kwijt zijn, wil je toch ruim en groen wonen, kijk dan een in Alphen aan den Rijn.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Shares