Voordelen huren en kopen

Voordelen van een woning kopen of huren

Voor veel mensen lijkt het een onverklaarbare keuze, een woning kopen of huren. Waarom zou je huren als je ook kan kopen? Of waarom zou je kopen als je ook kan huren?

Het is volledig afhankelijk van je dagelijkse bestaan en van je karakter. Aangezien je allicht voor zekerheid wil gaan en een vaste plek ambieert of misschien wil je juist zo min mogelijk vastigheid en wil je zo veel mogelijk van de wereld zien.

Dergelijke zaken zijn van belang als het de keuze betreft om een woning te kopen dan wel te huren. Om de keuze zo makkelijk mogelijk te maken is het van belang de voordelen naast elkaar te leggen. Ontdek de wensen voor hoe jij wilt wonen, voor je je zelf vast zet aan een hypotheek of hoog huurcontract.

Voordelen van een woning kopen

Wanneer je een woning koopt, koop je zekerheid. In die zin weet je dat je voor de rest van je woonperiode in dat huis goed zit, mits je financiële situatie stabiel blijft.

Daarbij weet je ook dat de kans groot is dat je huis in waarde zal stijgen en dat je zodoende ook nog een goede investering hebt gedaan. Gezien de huidige huizenmarkt en de grote vraag naar woningen, kan je met zekerheid zeggen dat de huizen de komende periode nog zullen stijgen of stabiel zullen blijven. Voor nu heb je in elk geval een goede investering gedaan als het gaat om de aankoop van een huis. Wel met de nadruk op voor nu, aangezien je nooit weet wat de toekomst zal brengen en je dus geen garantie hebt.

Echter kan jij je nu bedenken dat de aankoop van een huis een zekerheid geeft, een goede investering is en op den duur of direct jouw eigendom is. Hierdoor kan het niet zomaar zo zijn dat je zonder huis komt te zitten en kan je voor langere periode in welke samenstelling dan ook gaan genieten van deze woning.

Woning kopen of huren

Voordelen van een woning huren

Wanneer je een woning huurt, kan je stellen dat je allicht meer vrijheid behoudt. Dit omdat je niet per se aan de plek gebonden hoeft te zijn zoals bij kopen. Echter krijg je wel de rechten om niet zomaar te worden uitgezet. Het gunstige aan huren in dit geval is dan ook dat je je lot in eigen handen kan hebben als het om vrijheid gaat, wel ben je dusdanig beschermd dus kan je je ook veilig wanen. Wat ook scheelt is dat groot onderhoud volledig geregeld wordt door de huisbaas, daar waar je dat wanneer je zelf de huisbaas bent allemaal zelf moet initiëren.

Het huren en kopen van een woning hebben dus ieder andere voordelen. Deze pagina heeft een handig overzicht met zowel de voor- als de nadelen, maar hieronder hebben we nog een tabel waarbij we de voordelen op een rij hebben gezet.

Voor woning kopenVoordelen woning huren
goede investering voor toekomstflexibel om te verhuizen
meer mogelijkheden om te verbouwengeen grote investering nodig
écht jouw eigen plekgeen last van daling woningprijzen
toekomstige hypotheeklasten zijn (vaak) lager dan huurprijzenje betaalt geen OZB (onroerendzaakbelasting)
gelijke maandlastenveel huurbescherming
hypotheekrente fiscaal aftrekbaarmogelijkheid voor huurtoeslag

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Shares